באופן טבעי כל בעל עסק רוצה להגדיל את המכירות שלו בעסק. בעלי חנויות סיטונאיות וחברות סיטונאיות רוצות גם הן מן הסתם להגדיל את נפח המכירות.
האתגר העיקרי במרבית המקרים הוא המעקב אחרי כמות המוצרים, המקטים, הלקוחות והספקים שלהם.

אז איך בכל זאת אפשר לייצר אתר סיטונאי מצליח?

היום, במדריך שלנו אנחנו נעבור איתכם שלב אחרי שלב ונסביר לכם איך לבנות אתר לעסק סיטונאי שיגדיל עבורכם את המכירות.

  1. יצירת כניסה ייחודית – בד"כ כאשר אנחנו מוכרים בצורה סיטונאית יש לנו לקוחות שונים. במרבית המקרים יהיו לקוחות שקונים יותר ולקוחות שקונים פחות. ברוב המקרים לקוח שקונה יותר אנחנו דואגים לו למחיר שונה. בשביל לייצר את המצב הזה מראש, אנחנו נצטרך לייצר כניסה לאזור ספקים באמצעות יוזר וסיסמא נפרד לכל ספק.
  2. הגדרת מחירונים – במידה ואת האתר שלנו אנחנו רוצים לממשק למערכת נפרדת. נצטרך לוודא שיש לנו API מסודר שיוכל לתקשר בין המערכות. במידה והאתר הוא זה שקובע לנו את המחירים אנחנו נרצה לייצר אפשרות בממשק האדמין שיאפשר לנו להגדיר מחירונים שונים לפי ספקים. כלומר, מראש כאשר אנחנו מייצרים "יוזרים" אנחנו נכניס גם מחירונים שונים לכל משתמש. בצורה הזו, משתמש שקונה מאיתנו יותר ממוצר מסויים נוכל להגדיר לו הנחה מסודרת בתוך המחירון שלו.
  3. אפשרות לתשלום – בניגוד ללקוח קצה כאשר אנחנו עובדים עם לקוחות סיטונאים אנחנו מקבלים מהם את התשלומים בצורות שונות. חלק משלמים לנו במקום, חלק משלמים לנו בשיקים וחלק משלמים לנו בשוטף פלוסים. לכן אנחנו נרצה לאפשר לכל לקוח שלנו להגדיר את אמצעי התשלום שבו הוא בוחר לשלם לנו.
  4. ניהול מלאי – אחד האמצעיים העיקריים כאשר בונים אתר סיטונאי הוא אפשרות לניהול המלאי. כיום יש מגוון מערכות שונות שאיתן ניתן לנהל את המלאיים השונים: פריוריטי, סאפ, APIים של ספקים חיצוניים ועוד. מה שחשוב כאשר בונים אתר סיטונאי להגדיר מאיפה מתנהל המלאי ומי המקור שקובע. במצבים כאלה אנחנו נרצה להחליט האם האתר הוא זה שמגדיר לנו את המלאי או שהמלאי נשאב מתוך מקורות חיצוניים.
  5. אישור קבלת ההזמנה ותעודת המשלוח – בניגוד ללקוח קצה. לקוח סיטונאי משלם לנו באתר אך בפועל במרבית המקרים הוא איננו סולק. האתר יאפשר לו לבצע את ההזמנה שלו לקבל אישור על כך שהיא נקלטה אצלנו במערכת ואז אנחנו נקבל את כל ההזמנה ונתחיל לעבד אותה.
  6. ממשק ידידותי – חשוב לדאוג שיהיה ממשק ידידותי גם לאדמין (כלומר מנהל החנות) וגם למקבלי ההזמנות. חשוב לדאוג שהממשק של הספקים (שמזמינים את ההזמנה) יקבלו את הפרטים בצורה מפורטת ומעבר לכך שיהיה יותר נוח להזמין בצורה נוחה.

לסיכום, במידה ואתם מוכרים היום סיטונאי ורוצים להגדיל את נפח הפעילות, זה אפשרי ואפילו מומלץ. חשוב לפנות לחברה שיש לה ניסיון בתחום של בניית אתרי מסחר שתדע לבצע את זה עבורכם בצורה הטובה ביותר. אנחנו ב- NPCoding מנוסים בפיתוח אפליקציות ואתרים שאנשים אוהבים להשתמש בהם.

המדריך לבניית אתר סיטונאי: בניית אתרי חנות למסחר | NPCoding

תוכן עניינים