בשנים האחרונות ובעיקר לאחר תקופת הקורונה אחד הדברים שהיו בצמיחה הם יצירת קורסים דיגטליים. אנשים הבינו שהם צריכים למנף את עצמם עם כמה מקורות הכנסה שהם לא רק מקורות הכנסה פיזיים.

איך לבנות קורס דיגטלי ותוכן שיהיה מבוסס על וידיאו ויעשה את העבודה?

קודם כל, חשוב להבין שיצירת קורס דיגיטלי מצריכה הרבה ידע. אומנם יש תחושה ש"כולם" עושים את זה ולכן זה "עוד" כלי שיווקי בארנסל של השירותים הפוטניצאליים שיש לנו. בפועל, חשוב להבין שקורס דיגטלי חייב להיבנות בצורה נכונה.

שלב ראשון: רעיון וסיעור מוחות

השלב הראשוני של התחלת הקמה של קורס דיגיטלי הוא שלב הרעיון (בדומה לכל מיזם אחר). את הקורס הדיגיטלי הראשון שלנו התחלנו מזריקת רעיונות משותפים באחת מישיבות הצוות שלנו. אחד המתכנתים אמר "יש לנו כלכך הרבה ידע בניהול ותפעול חנויות לא שווה לחשוב איך עושים מזה כסף?" ואז… עברו כמה חודשים עד שהמשפט הזה חילחל בראש ובסוף, נפל הפור!

שלב שני: מה חסר לקהל היעד שלנו

כשבונים קורס דיגיטלי שמבוסס על הידע והמקצועיות שלכם האתגר העיקרי יהיה להתחיל סקירה של הנקודות החשובות לקהל שלכם. מה שאנחנו עשינו זה לקחנו את הידע שיש לנו בשיווק וקידום של חנויות איקומרס. 

ובנינו מפת צרכים שיש ללקוחות שלנו. מה הכוונה? אחרי שאנחנו בונים לכל לקוח אתר, אנחנו גם משווקים ומקדמים אותו. בתחילת התהליך, הרבה לקוחות לא מבינים את האסטרטגיה שתעודד את המשתמשים לרכוש. מתוך כך גזרנו בעצם חמישה נושאים עיקריים שחזרו על עצמם ב90% מהמקרים ואז יצאנו לדרך.

אפשרות נוספת היא לייצר סקר בקרב הקהל. אם אתם לא בטוחים שהקורס שלכם יעניין את קהל היעד, אז תייצרו סוג של שאלון – אפשר אפילו לייצר טופס פשוט בגוגל פורמס ולהפיץ אותו בכמה קבוצות פייסבוק או בוואסטפ במידה ויש לכם רשימת תפוצה אפשר גם להעזר בה.

רק שימו לב לדבר חשוב – לא תמיד מה שאנשים אומרים ומה שהם צריכים תואם אחד לשני. מהסיבה הפשוטה שלפעמים הם לא מבינים מספיק בתחום בשביל להבין מה חסר להם. דבר נוסף, יש פער בין מה שאנשים רוצים לסכום שהם באמת רוצים להוציא. לכן, הטיפ שלנו הוא לקחת את הסקר בעירבון מוגבל.

שלב שלישי: תוכן! תוכן! תוכן!

איזה כיף! החלטתם שהגיע הזמן לצאת לדרך. יצירתם עץ נושאים וחלוקה של הקורס. עכשיו הגיע הזמן לבנות את התוכן של הקורס עצמו.

זה אומנם נשמע השלב הכי מפחיד ומאתגר אבל בפועל, זה השלב הכי כיפי! כי זה לתת לכם לארגן בצורה מסודרת את כל הידע שיש לכם ולבנות שלד התחלתי, זה ממש כיף.

מתי זה באמת מסתבך? אחרי שצילמתם ואתם צריכים להחליט מה לערוך, מי נכנס וממי אנחנו נפרדים.

מה שאנחנו ב-NPCoding  עשינו בבניית הקורס שלנו לקחנו את השלד (הראשי פרקים שעליהם אנחנו רוצים לדבר) והתחלנו לכתוב את כל התוכן שאנחנו רוצים שיהיה בפנים. אחרי זה, התחלנו למחוק להוסיף ולשנות את הסדר של הדברים עד שבסוף הכל התגבש לתוך תוכן אחד מסודר. כמובן, שאם אין לכם מספיק ניסיון בתחום (השיווקי והמקצועי) מומלץ לפנות לאנשי מקצוע שיעזרו לכם להתנסח בצורה טובה ונכונה.

העברת התוכן בצורה מקוונת

ישנם מספר דרכים להעביר קורסים דיגיטלים. חלק מהאנשים בוחרים לייצר קורס שהתוכן שלו מבוסס על מצגות. במקרה כזה, אנחנו ממליצים לפנות לאיש מקצוע שיעצב עבורכם את המצגות בצורה נכונה וטובה. חשוב לדאוג שהמצגת תהיה אינפורמטיבית ובנוסף גם בנויה נכון מבחינה עיצובית לחווית המשתמש.

דרך נוספת, היא לייצר קורס דיגטלי שמבוסס על הקלטות סרטונים ועריכות. במקרה הזה, יש כמובן לא מעט צלמים שזו ההתמחות שלהם. אחרי שבניתם קורס וחילקתם את התוכן בצורה שבה אתם יודעים על מה לדבר ואיך ניתן לשלוח לצלם את התוכן מבעוד מועד והוא יוכל להכניס לכם את זה לטלפרומפטר שיאפשר לכם לראות את התוכן בתוך המצלמה ולהפוך את הקורס ל"זורם" מבחינת הטקסט.

האם אפשר לצלם את הקורס בעצמי?

במידה ויש לכם מצלמה באיכות טובה אז אתם בהחלט יכולים לצלם את הקורס בצורה עצמאית. מה שחשוב זה לדאוג למיקרופון ד"ש (שתוכלו לחבר למצלמה), תאורה איכותית וחצובה. אתם יכולים אפילו להדביק מתחת למצלמה את התוכן שעליו אתם רוצים לדבר ולייצר מצב של רצף דיבור. ישנם אנשים שיחליטו גם לצלם בטלפון שלהם, אבל זה לקיחת סיכון. אומנם במכשירים החדשים אפשר להגיע לאיכות צילום לא רעה, אבל כשמדובר בקורס דיגיטלי עדיף שתלכו על מצלמה איכותית.

אחסון הסרטונים

נושא חשוב לא פחות הוא איפה לאחסן את הסירטונים. באתרי קורסים רבים שאנחנו בונים שואלים אותנו אם כדאי לאחסן את הסרטונים בתוך האתר או במקום חיצוני. אנחנו ממיליצים על איחסון חיצוני, ככה תוכלו להעלות כמות בלתי מוגבלת של סרטונים מבלי לפגוע במהירות של השרת באתר. אפשרות אחת היא לאחסן ביוטיוב- אבל חשוב לזכור שביוטיוב כולם יכולים לראות את הסרטונים ככה שאם הקורס שלכם הוא בתשלום, עדיף פיתרון אחר. אופציה נוספת היא לאחסן דרך וימיאו – אומנם הוא במנוי שנתי או חודשי אבל ניתן לאחסן ולהגן על הסירטונים שלכם.

בניית האתר לקורס וירטואלי

אחרי שסיימתם לבנות את הקורס מבחינת התכנים נשאר השלב של ההכנה שלו מבחינה טכנית. היום בשוק קיימים לא מעט פלטפורמות שמאפשרות לכם לעלות אליהם את התכנים ולייצר קורס דיגיטלי משלכם. זוהי אפשרות אחת.

מצד שני, אפשר לפנות לחברה לבניית אתרים שתבנה עבורכם אתר מסודר שיותאם בדיוק עבור הקורס שלכם. בתהליך הזה תעברו איפיון מסודר של קהל היעד שלכם, עיצוב ובסוף תצאו לשלב הפיתוח.

השקה ושיווק של קורס האונליין

הרבה פעמים בונים קורס דיגיטלי ובדומה לבנייה של חנות איקומרס אנשים חושבים שהופס הם יצאו עם הקורס וישר אנשים ירוצו לקנות. תזכרו, קורס דיגיטלי בדומה לחנות איקומרס הוא מינוף עיסקי! הוא מצריך, הכנה נכונה מבחינה שיווקית. בנייה של אסטרטגייה ושיווק מדוייק.

לסיכום, איך בתכלס אפשר לבנות קורס דיגיטלי מוצלח?

המטרה שלנו במדריך הייתה להבהיר לכם שאם אתם לקראת בנייה של קורס דיגיטלי יש פה כמה שלבי בשלות שאתם צריכים לעבור. במידה ואתם מרגישים שזהו, אתם מוכנים לצאת לדרך אז יאללה. רוצו על זה.

רק חשוב שתבינו את המורכבות, תבנו תוכנית עבודה מסודרת. תתחילו כמו שהסברנו מהבנת הצורך המדוייק של קהל היעד שלכם, בדיקת הרעיון, הכנת שלד ולאחר מכן יצירת התוכן והפלטפורמה הרלוונטית.

בניית קורס דיגיטלי יכולה להיות מינוף עיסקי מטורף עבור העסק שלכם וחייבים לתכנן אותה בצורה נכונה.

 

אם כבר יצרתם את כל התכנים ואתם מחפשים חברה שתבנה עבורכם אתר לקורס שיקפיץ את העסק שלכם קדימה מוזמנים להשאיר פרטים או להתקשר 077-500-3028

בניית אתרים לקורסים דיגיטליים

תוכן עניינים