החלטה אחת חשובה כבר קיבלתם: להשקיע בפיתוח אפליקציה לעסק שלכם! כעת, עליכם לקבל החלטה נוספת וחשובה לא פחות – מי יפתח בעבורכם את האפליקציה? בהנחה וכבר התחלתם את "מסע החיפושים", לבטח גם אתם יודעים כי ישנם המון בתי תוכנה המציעים את שירותיהם. אנחנו מנחשים כי בשלב זה אתם שואלים את עצמכם: "ע"פ אילו פרמטרים עליי להעריך כל אחד מבתי התוכנה?". השאלה הזו בהחלט חשובה, ומענה עליה יכוון אתכם אל עבר בחירה אחראית ונכונה לכם.
פיתוח אפליקציה מושלמת מותנה בעיקר בדבר אחד – בית תוכנה לפיתוח אפליקציות מנוסה, מיומן ומקצועי. אז רגע לפני שאתם יוצאים לדרך ומשקיעים מזמנכם וכספכם, דעו איך בוחרים בית תוכנה שיפתח בעבורכם מוצר בעל ערך שתהיו גאים בו.
טיפ מספר 1: התרשמו מתיק העבודה של בית תוכנה לפיתוח אפליקציות
אחד הפרמטרים לפיהם תוכלו להעריך את בית התוכנה – תיק העבודות כמובן. התרשמות מתיק העבודות לא מותנית בקביעת פגישה פרונטלית, אלא שתוכלו להתרשם ממגוון העבודות באתר הבית של בית התוכנה. אז על אילו עבודות בדיוק מדובר? על אפליקציות. ולמה שתתעכבו על תיק העבודות? משום שהעבודות – האפליקציות, ישקפו בפניכם את איכויותיו של בית התוכנה.
כל עוד ניתן (במידה ולא מדובר על אפליקציה פנים ארגונית), הורידו מספר אפליקציות שפיתחה החברה והשתמשו בהן. העריכו את חווית המשתמש – מידת נוחות השימוש וההתמצאות באפליקציה, מהירותה וכיוצא בזה.
טיפ מספר 2: בדקו מהי הזמינות של בית התוכנה
אהבתם את מה שראיתם ואתם רוצים שבית התוכנה הספציפי יפתח בעבורכם אפליקציה? זהו הזמן לעבור לשלב הבא – בדיקת הזמינות של בית התוכנה. מדוע הזמינות היא פרמטר שחשוב להעריך לפיו את בית התוכנה? מסיבה פשוטה: כשאתם מעוניינים לפתח אפליקציה לעסק, היא לרוב מלווה השקה של שירות / מהלך שיווקי בעל משמעות רבה. כלומר, האפליקציה צריכה להיות מוכנה בתאריך יעד מסוים. המשמעות היא שאתם צריכים התחייבות לזמינות גבוהה ותחילת עבודה מידית. הנוסחה פשוטה: ככל שהזמינות של בית תוכנה לפיתוח אפליקציות תהיה גבוהה יותר, כך קהל הלקוחות שלכם יוכל ליהנות מהאפליקציה מהר יותר (וכך, גם אתם).
טיפ מספר 3: גישת פיתוח האפליקציה של בית התוכנה
אתם מרוצים מהעבודות שראיתם ובית התוכנה מתחייב בפניכם על זמינות מידית וגבוהה? כעת, עליכם להעמיק בכל נושא גישת העבודה של בית התוכנה. ומה זה בעצם אומר? להבין מהם הערכים והמטרות המנחים את בית התוכנה לאורך תהליך הפיתוח. אנחנו ב-NPCoding לדוגמא, מפתחים אפליקציה בראיה שיווקית-מכירתית כאשר התכלית היא להגדיל את המכירות ללקוחותינו. דבר נוסף שחשוב להיות ערים אליו: ישנם בתי תוכנה שמעודדים שיתוף פעולה, לצד אלו ש"יודעים מה הם עושים" ומלבד אפיון ראשוני המתבצע מולכם, אין לכם כל מעורבות. תנו עדיפות ברורה לבית תכונה שרואה בכם שותפים אקטיביים שמכוונים, מדייקים ותורמים לתהליך הפיתוח.