אם אתם בעלי עסקים סביר להניח שמתישהו במהלך חיי העסק היה לכם רצון לפתח אפליקציה. בסופו של דבר לפני שמתחילים את פרוייקט הפיתוח חשוב להבין כמה זה יכול לעלות ובכלל האם יש לכם צורך באחת.
אחרי שהחלטתם שבאמת יש לכם צורך באחת סביר להניח שתתחילו לעשות סקר שוק על חברות או פרילנסרים שונים בתחום בשביל להחליט מי יפתח לכם אותה.
לפני שאתם מחפשים בעלי מקצוע שונים שיהיו אחראים על הפיתוח (בין אם מדובר בחברה או פרילנסר), אנחנו ממליצים שתרשמו לעצמכם על מסמך וורד את הנקודות העיקריות של האפליקציה שלכם.
החל מהרעיון הכללי שלה, מה אתם רוצים שהיא תעשה וכמובן האם אתם רוצים לפתח אותה לשתי הפלטפורמות או לבחור פיתוח לפלטפורמה אחת- אנדרואיד או אייפון.
איך תדעו כמה עולה לפתח אפליקציה?
אז קודם כל הכל תלוי בכם ובדרישות שלכם. לפני שניכנס לעלויות ומספרים צריך להבין שהעלות של פיתוח אפליקציה היא נגזרת של הרצונות שלכם.
חשוב להבין שטווח מחירים של פיתוח אפליקציות יכול לנוע החל מ20 אלף שקלים ועד אפילו כמה מיליונים.
בכל מקרה, כמו בכל פרוייקט טכנולוגי בשביל באמת לדעת את העלות הכוללת של כל הפרוייקט עליכם להתחיל עם איפיון מסודר ומדוייק לאחר מכן, תוכלו להגדיר את התקציב שאתם רוצים להקצות לפרוייקט ואז לגזור מתוכו מהם הדברים שמבחינתכם הם חובה ועל מה אפשר לוותר בשלב הנוכחי ולהמשיך בפיתוח בשלב הבא.
מהם הגורמים שמשפיעים על עלות של פיתוח אפליקציה?
1. המורכבות של האפליקציה – קודם כל, חשוב להבין באיזה תחומי פיתוח נעשית האפליקציה.
יש אפליקציות שאפשר לבנות על טכנולוגיות פשוטות עם כמות מסכים יחסית נמוכה ובהתאם כמובן תהיה העלות. לדוגמה: אפליקציה שמורכבת מחמישה מסכים תעלה פחות מפיתוח של אפליקציה שמבוססת על 20-30 מסכים.
צריך גם להבין מה התשתית שצריכה האפליקציה, האם יש צורך בשמירת פרטים של המשתמשים, סליקה, דאטה בייס וכדומה.
פיתוח בסופו של יום מבוסס על תמחור של שעות עבודה לכן ככל שהאפליקציה מצריכה יותר מורכבות ושילוב של מספר גורמים שונים העלויות יהיו בהתאם.
2. עיצוב – לאחר שלב האיפיון אנחנו הופכים בעצם את האיפיון למוחשי ויוצאים לשלב העיצובים. עיצוב בדיוק כמו שעות פיתוח מתומחר בהתאם לשעות העבודה. אם עיצוב האפליקציה הוא מורכב ומצריך הרבה שעות עבודה אז כמובן שהעלות תהיה בהתאם.
3. פיצ'רים שונים – ככל שהאפליקציה מאפשרת יותר פיצ'רים למשתמשים הפיתוח יהיה מורכב יותר. כמובן שחשוב לזכור שפיצ'רים שונים מאפשרים לאפליקציה שלנו להיות אטרקטיבית ובעצם למשוך אלינו יותר משתמשים.
חשוב לזכור שהמטרה העיקרית שלנו בפיתוח של אפליקציה היא לייצר אפליקציה שאנשים יאהבו להשתמש בה וככל שיש לנו יותר משתמשים הערך של האפליקציה כמובן עולה.
יחד עם זאת, פיתוח של פיצ'רים נוספים מצריך כמובן שעות פיתוח נוספות ובהתאם גם התמחור. לכן, חשוב להבין כמה פיצ'רים מיוחדים אנחנו רוצים ועל מה מהם ניתן לוותר בשלב ההשקה הראשוני שלנו.
4. פלטפורמת הפיתוח – לפני שמחליטים לפתח כדאי להחליט האם אנחנו רוצים לפתח אותה לאייפון ולאנדרואיד או לחילופין רק על פלטפורמה אחת. אם האפליקציה היא מורכבת ויש מגבלת תקציב אז רצוי לבחון את השוק שאליו אנחנו פונים ובשלב הראשוני לפתח את האפליקציה על הפלטפורמה היותר פופלרית.
למה הכוונה? לדוגמה: אם נניח נרצה לפתח אפליקציה לשוק האמריקאי והתקציב שלנו מוגבל, היות ושם רוב המשתמשים הם משתמשי אייפון אז יהיה מומלץ לפתח בפלטפורמה הזו בשלב הראשוני ואחרי שנבחן את השוק ונראה איך הוא מגיב נחליט אם משתלם לנו להשקיע תקציב נוסף בפיתוח לאנדרואיד.
5. אבטחה ושימוש בגורמי צד ג – כמו שאמרנו בסעיף הקודם, תמחור של אפליקציה הינו נגזרת של שעות עבודה לכן, אפליקציה שמצריכה אבטחה ברמה גבוהה תצריך יותר שעות עבודה ובהתאם יהיה גם התמחור שלה.
במידה והאפליקציה מצריכה איסוף מידע מאתרים או מקורות אחרים, תלוי כמה המידע מהמקורות השונים נגיש וכמה הם מאפשרים לחלוק את המידע ככל שיהיה יותר קשה להשיג גישה מגורמי צד ג' זה יצריך יותר שעות עבודה ובהתאם כמובן הפיתוח יעלה יותר.
6. דחיפות הפרויקט – האם אתם צריכים את האפליקציה תוך X חודשים או שיש לכם את הזמן הריאלי לפרוייקט. חשוב להבין, אם נזכרתם בדקה ה90 שאתם רוצים וצריכים אפליקציה ואתם צריכים שזה יפותח במהרה העלות תהיה בהתאם.
המשמעות היא בעצם שהחברה שאתם פונים אליה תקצה משאבים נוספים עבור הפרוייקט שלכם בגלל הדחיפות שלו. לכן, כמו בכל דבר אנחנו תמיד ממליצים לפעול בצורה מסודרת ולא לעשות את הכל בדקה האחרונה.
7. צוות הפיתוח – כמות האנשים ורמת הניסיון שיעבדו על פיתוח האפליקציה שלכם. למקצועיות וותק בתחום יש משמעות כלכלית.
זה ממש כמו שאם חלילה יש לכם בעיה רפואית ואתם הולכים למומחה בתחום הוא יגבה יותר מאשר רופא בתחילת דרכו. כלומר, כשאתם מחליטים לפתח אפליקציה אם אתם רוצים לפנות לחברה מקצועית אז קחו בחשבון שסביר להניח שהעלות תהיה גבוהה יותר מהסיבה הפשוטה שהיא קיימת הרבה שנים בשוק ומעסיקה עובדים בעלות יותר גבוהה היות ויש להם וותק מקצועי.
התוצאה כמובן, תהיה בהתאם. בנוסף, יש לקחת בחשבון שברגע שאתם פונים לחברה מקצועית שנותנת את המעטפת המלאה יש לכם כמה אנשים מקצוע ברמה גבוהה שעובדים על הפיתוח שלכם.
8. תחזוקה ושיפורים – יש לזכור שכמו בכל פרוייקט טכנולוגי, פיתוח אתרים או אפליקציה מצריך תחזוקה. לא מספיק רק לפתח אפליקציה ולעלות אותה לאוויר אלא כל הזמן צריך לשפר ולשדרג.
יש לקחת בחשבון שיש גם שידרוגים של מערכות ההפעלה. בנוסף, לפעמים יש רצון לשפר את הבסיס שבנינו ולשדרג אותו עם עוד ועוד דברים.
לכן על כל פרוייקט פיתוח, תמיד תשמרו עוד תקציב נוסף בצד לשידרוגים.
9. שיווק – פרוייקט הפיתוח בעצם מתחלק לשני חלקים. החלק הראשון זה הפיתוח שהוא בעצם בניית הבסיס והתשתית הנכונה. כלומר, ברגע שהבסיס שלנו טוב ונכון אז המשתמשים שנביא לתוך האפליקציה ירצו להשתמש בה ויתחילו להפיץ את הבשורה.
יחד עם זאת, כמו שאמרנו בסעיף הקודם, לא מספיק רק לפתח אפליקציה ולעלות אותה לאוויר בשביל באמת שנוכל להביא טראפיק ולגרום למשתמשים להגיע אנחנו חייבים להקצות תקציב שיווק לפרוייקט במיוחד כשמדובר על השאלהכמה עולה לפתח אפליקציה לעסק.
בשורה התחתונה, כמו שכבר הבנתם פיתוח אפליקציה זהו תחום רחב מאוד ויכול לנוע מסכום של כמה עשרות אלפי שקלים ועד כמה מאות.
הכל תלוי במה שרוצים לפתח. אם עלה לכם רעיון לפיתוח ואתם רוצים לקבל הערכת מחיר ראשונית לפיתוח שלכם, אתם מוזמנים לבקר במחשבון הפרוייקטים שלנו ודרכו לקבל הערכה ישירות למייל.