התופעה שאנשים נוטשים את העגלה היא לא תופעה חדשה. כל מי שבעל חנות פיזית מכיר את התופעה שבה אנשים נכנסים לחנות, מעמיסים עגלה ומחליטים ברגע האחרון להשאיר אותה ככה ולצאת מהחנות.
בחנות הפיזית, אפשר לדמיין את הסיטואציה הזו בצורה מאוד פשוטה. אדם הולך לסופר, ממלא את הקניות ובהמתנה לקופה פתאום מתחילות המחשבות" אולי בחנות ממול אני אוכל למצוא משהו בזול יותר..", "אולי אוכל למצוא מבצע על העוגיות?" בפועל, אם הקופאית כבר התחילה לבצע את הסריקה של המוצרים הסיכוי שאדם יחזיר את המוצרים למדף הוא לא גבוהה אבל גם קורה.
באונליין, אחוזי הנטישה עומדים על למעלה מ-50%!! הסיבה היא שהרבה יותר קל לנטוש עגלה ברגע האחרון. הרי, אנחנו לא נעמדים פיזית מול אדם מסויים והרבה יותר קל ללחוץ על איקס ולצאת.
מה יכול לגרום לאנשים לנטוש?
כמו שציינו למעלה, נטישה של עגלה היא לא תופעה חדשה וגם היא לא תופעה בלתי נמענת. חלק מבעלי העסקים יחליטו להרים ידיים ולפעול מהאגו "מי שלא רוצה לקנות אצלי, שלא יקנה יש מספיק לקוחות והמוצר שלי פצצה". הכי נכון יהיה מבחינה עיסקית להתייחס ללקוחות הנוטשים להבין מה הדפוסים שגורמים להם לנטוש לצמצם אותם ולעודד אותם לסמוך עלינו ולחזור לקנות מאיתנו.
בשביל לעשות את זה עלינו קודם כל להבין מה יכול לגרום לאנשים לנטוש את העגלה:
- תמונות – חשוב להציג בכל מוצר להציג כמה שיותר תמונות ברורות ומגוונות במספר זוויות. ככל שאנשים יבינו מה הם מקבלים, אחוזי הנטישה ירדו.
- אבטחת אתר – חשוב לתת למשתמשים כמה שיותר ביטחון. שהמשתמשים יראו שהאתר מאובטח. לכן, מעבר לסימון האבטחה באתר מומלץ להוסיף אייקונים בעמודי המוצר שימחישו שהקנייה באתר מאובטחת.
- עריכת עגלה – חשוב לתת למשתמשים אפשרות לערוך את העגלה שלהם. להוריד או להוסיף מוצרים בקלות ובמיוחד בשלב רגע לפני התשלום. המטרה היא שאם הם ירגישו שהסל "יקר מידי" הם יוכלו להוריד פריט או שניים ולהתכנס לתקציב שהם רצו במקום לנטוש ולעזוב את כל הסל.
- מספר אמצעי תשלום – בעידן של היום צריך לאפשר למשתמשים לרכוש בכל צורת תשלום שהיא. כלומר, רצוי לתת למשתמשים לשלם במספר דרכים כגון: כרטיס אשראי, פייפאל ואפילו בביט.
- תמיכה ושירות לקוחות – חשוב לדאוג לתת לגולשים את תחושת הביטחון. ברגע שגולש יראה שיש לו אפשרות ליצירת קשר בקלות במידה והוא יתקל בבעיה הוא יודע שיש לו אבא ואמא שאליהם הוא יכול לפנות.
- אפשרות קנייה חופשית – אנשים לא רוצים להרגיש שהם "כבולים" בשביל להמשיך לרכוש אצלכם. לכן, רצוי לתת לכל הגולשים לרכוש איך שהם רוצים. אין צורך להכריח אותם להירשם באתר כדי להמשיך את התהליך, זה יכול לגרום לנטישה של למעלה מ- 40%!!
- משלוחים והחלפות בחינם – באופן כללי, אנשים אוהבים להרגיש שהם מקבלים כמה שיותר. אפשרות של החלפה בחינם נותנת לגולשים ביטחון שאם משהו לא מתאים הם יכולים להחליף בקלות ובשמחה. משלוח בחינם- משלוח חינם נותן לגולשים להרגיש שהם קיבלו משהו. מעבר לכך, הוא מעודד הגדלה של סלים.
- המלצות – לקוחות מפרגנים זה הגושפנקה של החנות. במידה והיום אתם עדיין מתביישים לבקש מלקוחות לפרגן לכם, אתם מפספסים הרבה לקוחות. תחשבו על זה בצורה הכי פשוטה שיש, בנאדם נכנס לסל ורוצה בדקה ה90 לפני הרכישה לקבל אישוש שהמקום שהוא רוכש ממנו הוא מקום בטוח. לכן, מומלץ אם אין לכם עדיין גוגל מיי ביזנס– טוסו לפתוח!
איזה פעולות כדאי לעשות בת'כלס כדי להחזיר את הנוטשים?
מעבר לבניית האתר בצורה נכונה והטמעת השינויים שהוסברו מעלה. ישנם מספר פעולות פשוטות שניתן לבצע ע"מ להחזיר את הנוטשים ולהעלות את אחוזי ההמרה בחנות בלמעלה מ-30%!
- רימקרטינג ברשתות החברתיות – לאנשים לוקח הרבה מאוד זמן לקבל החלטה. לכן צריך שהם יחשפו עלינו לא מעט פעמים (בממוצע למעלה מ17 פעם). לכן רצוי לבצע רימרקטינג גם בגוגל וגם בפייסבוק, אפשר אפילו לתת בקמפיינים איזושהי הטבה קטנה לעודד את המשתמשים לרכוש (לדוגמה 10% הנחה בהזנת קוד קופון).
- מיילים – רצוי ומומלץ להוסיף לאתר פי'צר שיבצע שליחה אוטומטית של מיילים עם הטבה אוטמטית לרכישה חוזרת. סל הרכישה ישלח למייל הלקוח ויפתח אוטומטית עם קוד קופון להנחה ויאפשר לנוטש להשלים את הרכישה.
לסיכום, בשביל להגדיל את המכירות באתר אחת הדרכים המרכזיות היא לדאוג לשמר את הנוטשים ולהחזיר אותם לקנות. לפרטים נוספים אודות בניית אתרי מכירות שמוכרים עם NPCoding התקשרו 077-500-3028