אומנם לרוב זה נשמע כשם מפוצץ ומפחיד. יחד עם זאת, באופן כללי, זה עולם ומלואו, וכשמחליטים שרוצים לפתח איזשהו מוצר טכנולוגי בין אם זה בניית אתר מקצועי או פיתוח של אפליקציה, נגלה שנפתחות בפנינו אפשרויות רבות.
פיתוח מוצר טכנולוגי מתחלק לכמה סוגים:
1. פיתוח אפליקציית Mobile – אפליקציית מובייל היא אפליקציה שאפשר להוריד מהחנויות השונות (Google Play או AppStore). כלומר, ניתן לפתח אפליקציית מוביל לשתי הפלטפורמות השונות וכיום יש מפתחי תוכנה עצמאיים שמתמחים בשפות השונות לפלטפורמות השונות. אפליקציית מובייל יכולה להיות מפותחת רק לאנדרואיד או רק לאייפון, אך כמובן שהכי רצוי יהיה לפתח לשתי הפלטפורמות (כדי שמשתמש יוכל להוריד את האפליקציה ללא תלות במכשיר שיש לו). יחד עם זאת, לעיתים כאשר ניגשים לפרוייקט טכנולוגי יש לנו איזשהו תקציב מוגבל, ולכן צריך לבחון לאיזה שוק הפרוייקט שלנו מכוון. לדוגמה: היו לנו מספר פרוייקטים שהיו מאוד מורכבים וקהל היעד שלהם היה בארה"ב. כאשר בחנו את השוק שאליו מכוונת האפליקציה, ראינו שרוב הקהל הוא בעל אייפון, ולכן בשלב הראשוני החלטנו לפתח את האפליקציה רק לאייפון.
2. פיתוח אפליקציית Web – אפליקציית ווב (Web) היא אפליקציה שמאפשרת כניסה מתוך הדפדפן במחשב שלנו. כמובן שגם כשמפתחים אפליקציית ווב היא צריכה להיות נוחה ורספונסיבית מהנייד. הכוונה העיקרית היא שאפשר להיכנס אליה דרך דפדפן האינטרט שלנו גם בנייד. יש מספר אפליקציות שהתחילו כאפליקציה במובייל ואז פותחו במקביל גם באינטרנט, לדוגמה: אפליקציית ההתכתבות שכולנו מכירים "WhatsApp". מצד שני, אפשר לראות את המגמה ההפוכה, לדוגמה האתר של פייסבוק שקודם התחיל מהאינטרנט ולאחר שתפס תאוצה פותח גם כאפליקציה לנייד. בגדול, מה שחשוב להבין הוא שיש יתרונות כשמחליטים לפתח אפליקציית Web, אבל צריך גם כאן כמו בכל דבר לבחון את השוק ולהבין מהו התחום שאליו אנחנו נכנסים. יש תחומים רבים שעדיף מראש לא להיכנס אליהם. בנוסף, כאשר ניגשים לפתח אפליקציית ווב, חשוב לזכור שיש מגוון שפות של קוד, ולכל מפתח יש את ההתמחות הספיציפית שלו, ולכן מומלץ גם כאן לבחור מתכנת שמומחה בשפה הספיצפית וסוג הפיתוח שאתם רוצים וצריכים.
3. בניית אתר מקצועי (אתר תדמית או חנות מקוונת) – כל בחירה בסוג הפיתוח היא שונה, ולכן גם אם רוצים לבנות אתר תדמית בסיסי, מומלץ לגשת לבעל מקצוע שלא רק עוסק בעיצוב אלא גם מבין בפיתוח. הסיבה היא שאין לדעת מה יהיה בהמשך, ואם תצטרכו לעשות שידרוגים ושינויים באתר, כדאי שיהיה לכם למי לפנות. לכן מומלץ לפנות מראש למישהו בעל רקע מקצועי מתאים.
4. עיצוב – כמעט בכל פרוייקט פיתוח מאלו שהזכרנו קודם יש צורך באדם מקצועי שמגיע מתחום העיצוב ויודע לבנות את חוויית המשתמש הטובה ביותר למשתמשים הספציפיים שלכם. בעניין זה, יש כמה דברים שחשוב לוודא. קודם כל חשוב שמי שאתם פונים אליו לקבל שירות בתחום העיצוב, הוא בעל ניסיון מתאים ויודע לעצב את המוצר שאתם רוצים לבנות. יש מעצבים שמתאימים לאתר, ויש כאלה לאפליקציה. וכל מעצב בעל התמחות שונה. לא כל מעצב בהכרח יודע לעצב אפליקציות או אתרים. בנוסף, לכל מעצב יש את הסגנון שלו, ולכן רצוי לוודא שאתם מתחברים לעבודות שלו או שלה. כמו בכל תחום – למשל אם אתם מחליטים לשפץ בית ואתם אוהבים סגנון כפרי, רצוי ללכת לאדריכל או מעצב שמדבר את אותו הסגנון שלכם ועיצב כמה בתים בסגנון כפרי, כדי שהפרוייקט יזרום ויתבצע בצורה הטובה והנכונה ביותר עבורכם. ובסופו של דבר המוצר שאתם משלמים עליו ייראה כמו שרציתם.
אם ככה, אז למה בעצם לבחור בבית תוכנה לפיתוח אתרים או אפליקציות? היתרון הגדול בעבודה מול בית תוכנה מקצועי הוא שברוב המקרים, בעלי המקצוע שתוארו קודם כבר נמצאים שם. בנוסף, לרוב יצוות לכם גם מנהל פרוייקט אישי שיהיה איש הקשר שלכם וידאג שכל הגורמים הרלוונטים לפרוייקט שלכם יבצעו את מה שאתם רוצים, בצורה שבה אתם רוצים. במילים פשוטות, במקום לקטט רגליים ולחפש אנשי מקצוע שונים מתחומים שונים, תוכלו לפנות למקום אחד שייתן לכם את המעטפת השלמה לכל מה שתרצו לפתח, בין אם זה אפליקציית Mobile או Web, פיתוח של אתר, מפתח אפליקציות וכמובן מעצב/ת בהתאמה אישית. בנוסף, היות וקיימים מספר אנשי מקצוע מתחומים שונים ולכל אחד הניסיון שלו, ניתן יהיה להתאים עבור הפרוייקט שלכם את מפתח התוכנה והמעצב המתאימים ביותר.
לסיכום, לעיתים נדמה בקבלת הצעת מחיר ראשונה שפניה לבית תוכנה עלולה להיות יקרה יותר מהצעת מחיר שנתן לכם מתכנת עצמאי. יש לזה סיבה. בבית תוכנה, הצוות כבר מגובש ועובד ביחד תקופה ארוכה וברוב המקרים יש סינרגיה משותפת בין כל הצוות, וזה משמעותי מבחינת איכות וזמן. בנוסף, במקום שתנהלו כמה אנשי מקצוע בעצמכם, בבית תוכנה יש לכם איש קשר אחד שדואג לבצע את הפרוייקט שלכם מ- א' עד ת'.