אם אתם רוצים לפתח תוכנה וכמובן לבצע אינטגרציה עם התוכנה החדשה שלכם למערכות הקיימות אצלכם בעסק סביר להניח שאתם מחפשים בית תוכנה שמתמחה בזה ויוכל להיות שותף לדרך.
קודם כל, בכל פרוייקט טכנולוגי בין אם מדובר בפיתוח אפליקציה או בניית אתר מכירות, מומלץ לבקש מהחברה שאליה אתם פונים לראות פרוייקטים לדוגמא שלהם. לאחר שבחנתם את תיק העבודות של בית התוכנה הפוטנציאלי שלכם וצימצמתם את האפשרויות הרלוונטיות למספר חברות עכשיו אתם יכולים להתחיל להבין את התהליך שאתם הולכים לעבור.
כדי לעשות קצת סדר ריכזנו עבורכם את המדריך לפיתוח תוכנה שיכלול את כל השלבים שצריכים לעבור כאשר נכנסים לפרוייקט כזה.
בשלב הראשון – כדי שהתוכנה או האפליקציה שאנחנו רוצים לפתח תגרום למשתמשים לרצות להשתמש בה ותפותח בצורה האיכותית ביותר השלב הראשון והקריטי הוא השלב של התכנון, ההבנה של המוצר והיכולת לאפיין ולתכנן את כל הארקיטקטורה של הפרוייקט.
בשלב השני – לאחר שעברנו את שלב התכנון הטכני אנחנו עוברים לשלב התכנון העיצובי. בשלב הזה, חשוב לתכנן את העיצוב של האפליקציה מבחינת הנראות וכל חווית המשתמש הויזואלית בה. חשוב להבין שבשביל לפתח תוכנה בצורה נכונה וטובה חייב להיות שילוב נכון בין שני השלבים הללו. כלומר, האינטגרציה בין שלב התכנון והתשתית של המערכת לבין השלב העיצובי חייב לעשות בצורה מדוייקת ונכונה.
בשלב השלישי – בחירת הטכנולוגיה המתאימה. כשמחליטים לפתח אפליקציה או תוכנה חשוב להחליט מהי הטכנולוגיה המתאימה ביותר או שיש לבצע אינטגרציה בין כמה טכנולוגיות שונות. בדרך כלל בשלב שבו אנחנו עורכים את האיפיון ואת כל הארכיטקטורה לפיתוח שאנחנו רוצים לבנות אנחנו נחליט כבר באותו שלב מהי הטכנולוגיה הרצויה ואם יש צורך בשילוב של מספר טכנולוגיות וביצוע אינטגרציה ביניהן.
בהרבה מקרים כשרוצים לפתח אתר מכירות יש צורך באינטגרציה בין המערכות השונות לדוגמה: מערכות CRM, דיוור ומעקבי מלאים של המחסנים השונים. האינטגרציה הזו מייצרת חיבור בין כלל הטכנולוגיות הללו והמשמעות היא שנצטרך לתכנן את הדברים הללו כבר בשלב התכנון הראשוני של המוצר הטכנולוגי שאנחנו מכוונים אליו.
לדוגמה כשמפתחים אפליקציה רבים מתלבטים באיזה שפת קוד לפתח וכמובן שלכל בחירה כזו יש השלכה מבחינת עלויות הפיתוח. לכן, חשוב להבין שגם אם אנחנו הולכים על פתרונות פשוטים יותר אנחנו צריכים להבין מה ההשלכות של הבחירות ועל מה בעצם אנחנו "מוותרים" ומה אנחנו חייבים שישאר.
כאשר אתם מחליטים לפנות לבית תוכנה בין אם מדובר בפיתוח אפליקציה או אתר אינטרנט ההמלצה שלנו היא לבדוק את הרקע של אותה החברה ואם הם יודעים לבצע אינטגרציות בין מערכות שונות. אנחנו לדוגמה: עבדנו עם מספר חברות שכל פיתוח של אפליקציה שלהם הצריך אינטגרציה בין מספר מערכות שונות שיש להם.
המלצה נוספת היא לבדוק אם לבית התוכנה שאתם פונים אליו איזה ניסיון פיתוח יש להם. האם זה בפיתוח בReact, NodeJS, Java ועוד.
עבור כל פיתוח אפליקציה או אתר חשוב לחבר את ה – Google Analytics בשביל לבחון מעקב אחרי המערכת ולראות את הצפיות והכניסות שיש לאותו המקום. כמו כן, זה יאפשר מעקב של הבנה כוללת אחרי עמודים ספציפיים בתוך המערכות השונות.
בשורה התחתונה, יש מספר נקודות שחשוב לזכור כשהולכים לבחור חברה לפיתוח תוכנה.
1. היתרון בבחירת חברה היא שיש בה מספר אנשי מקצוע שמומחים בתחום שאתם מחפשים לפתח ולא רק מפתח עצמאי. ברגע שאתם ניגשים לחברה עם רעיון ויש לה מבחר של אפשריות היא תוכל לדייק עבורכם את הפתרון הנכון ביותר ומה שאתם באמת צריכים ולא רק מה שאותו מתכנת עצמאי יודע.
2. פיתוח תוכנה לרוב מורכב ממספר אינטגרציות שונות בין מספר התמחויות שונות ולרוב בבית תוכנה יהיה אדם שמתמחה בכל סוג של פיתוח ועוד מנהל פרויקטים שידע לבצע את הסינרגיה הנכונה בין כולם.
3. ניסיון מקצועי – בד"כ חברה שקיימת מספר שנים בתחום היא בעלת ניסיון תואם ותדע להתאים עבורכם את הפתרון הנכון ביותר וממשק העבודות שלהם כולל אתרים מקצועיים ואפליקציות איכותיות. יש לה פז"ם והיא כבר ברוב המקרים נתקלה בעבר בלא מעט בלתמ"ים כך שהיא תדע להעניק לכם את הפתרון הנכון ביותר.
מה הם העלויות של פיתוח כזה? בגדול, לרוב פיתוח של אפליקציה או תוכנה כזו או אחרת מתחיל בסביבות ה80,000 ש"ח ומעלה. כמובן, שאם יש לכם איפיון כללי ואתם רוצים לקבל הערכה כללית אתם מוזמנים לבקר במחשבון הפרוייקטים שלנו. העלויות כמובן משתנות בהתאם לגודל ומורכבות הפרוייקט.
הטיפ החשוב ביותר שחשוב לנו שתיקחו מהמאמר הזה הוא ההבנה שכאשר פונים לבית תוכנה לפיתוח יש להם את האנשים הרלוונטים והנכונים ביותר שיכולים להרים עבורכם את הפרויקט. הכול כמו בכל דבר מבוסס על איכות ולכן אם הפרויקט שלכם יצליח או לא הבסיס הוא בתכנון נכון ובצוות מקצועי ואיכותי שיבצע עבורכם את המערך.
קיבלתם הצעת מחיר איזה אפשרויות תשלום קיימות?
1. הקמת צוות בצורה עצמאית – אם אתם מרגישים שההצעה שקיבלתם גדולה עליכם אתם יכולים לקחת את תפקיד "מנהל הפרויקט" ואז בעצם לבנות בצורה עצמאית צוות. כלומר, שהצוות יהיה מורכב ממתכנת עצמאי, מעצבת גרפית וכדומה. החיסרון הגדול הוא שאם אין לכם באמת ניסיון טכנולוגי אתם לא תדעו באמת עד כמה כל אחד מהגורמים הללו מקצועי ובעיקר תלכו על פי תחושת בטן. בנוסף, אתם תהיו אלו שאחראים בעצם לביצוע הסינרגיה בין כולם. בהרבה מהמקרים ההתעסקות שלכם עם הפרויקט תהיה גדולה יותר מהחיסכון שאתם מנסים לכוון אליו. במילים פשוטות, אל תשכחו שגם זמן שווה כסף.
2. חברת פיתוח בחו"ל – לחפש חברת פיתוח בחו"ל אומנם תוזיל את העלויות משמעותית יחד עם זאת, יש לא מעט אנשים שנפגעו מעבודה עם מתכנתים זרים או מפתחי אפליקציות שונים. אם אתם אנשים לא טכנולוגיים קחו בחשבון שיהיה לכם קשה מאוד לתקשר ולהבין מה אתם רוצים שהמתכנים יבצעו. מהניסיון שלנו, אם אתם רוצים לפתח משהו שיהיה גירסה ניסיונית ולראות אם יש לו שוק ורק אז לפתח את המערכת המלאה אז מומלץ לפנות לפיתוח בחו"ל אחרת יהיה לכם מאוד קשה לקבל תוצר סופי מוגמר וטוב מחברות פיתוח בחו"ל. חכם סיני פעם אמר "הזול עולה ביוקר". זה בדיוק המקרה הקלאסי לכך.
3. פיתוח על בסיס אחוזים – שותפות מלאה או חלקית. שווה לבדוק עם בית התוכנה או המפתח שאתם פונים אליו פתוחים לשמוע על אפשרות של פיתוח על בסיס שותפות מלאה או חלקית. המשמעות היא, פיתוח על בסיס חלוקה מסויימת של אחוזים או מלאים או חלקיים. היו לנו מספר פרוייקטים שבהם הוזלנו חלקית את תשלום הפיתוח ובתמורה קיבלנו אחוזים כחלק מהפרוייקט.
4. פיתוח על בסיס ריטיינר חודשי – במצב כזה מבצעים הערכה של זמני ועלויות הפרויקט ואז מחלקים את התשלום על בסיס ריטיינר חודשי של הפיתוח. היתרון הוא, שיש יותר מרחב לגמישות של תיעדוף המשימות. כלומר, אם יש לכם שלב בפיתוח שחשוב לכם להתחיל איתו על בסיס ריטיינר חודשי ניתן לעשות חלוקה מראש של אופן הפעולות. מבחינת עלויות, לא תמיד פיתוח על בסיס ריטיינר חודשי יחסוך לכם עלויות כי לעיתים אם יהיו שלבים שיקחו יותר זמן ה"מונה" בעצם ימשיך לדפוק. יש לנו מספר פרוייקטים שפעלנו כך לדוגמה: שלקוח רצה לפתח איזשהו שלב ראשוני ואיתו בעצם לגשת לכנס מסוים ורק בהמשך להמשיך את שאר הפיתוחים.
5. פיתוח במחיר FIX – פיתוח כזה לרוב מבוסס על התכולה של הפרויקט. כלומר, על האפיון המלא והערכת הזמנים והעלויות ובהתאם תקבלו הערכת מחיר עבור הפיתוח. היתרון הגדול הוא שאתם נכנסים מראש בידיעה כמה יעלה הפרויקט בסוף התהליך. החיסרון הוא שבמידע ויש שינויים במהלך הפרויקט אין גמישות לתוספות. כלומר, אם התחלתם לפתח ובמהלך התהליך עלו לכם הערות או עוד דברים שאתם רוצים לפתח זה לא כלול במחיר חבילת הפיתוח.