יזמים וסטארטפים רבים מחליטים שעולה להם רעיון והם רוצים לפתח אותו ולבנות אפליקציה או אפליקציות. הרבה פעמים, כשיש לנו רעיון אנחנו מתאהבים בו ורוצים בעצם "לטרוף" את כל העולם. 

חשוב להבין, שלא תמיד כל רעיון צריך בשלב הראשוני לפתח את האפליקציות שלנו לשתי הפלטפורמות ורבות הפעמים שבהן אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו להחליט על פיתוח לפלטפורמה אחת או לחילופין להתחיל עם התחלה רזה יותר של פיתוח ורק בהמשך לפתח את ההמשך. 

איך נדע מתי לפתח לאנדרואיד או לאייפון?

קודם כל, הרבה לפני שמחליטים על פיתוח אפליקציה לאייפון או פיתוח אפליקציה לאנדרואיד – אנחנו צריכים להבין מי קהל היעד שאליו אנחנו מכוונים.

נתחיל עם נתונים גלובליים. כלומר, אם אנחנו רוצים לפנות לשוק ישראלי מקומי או לשוק גלבולי. 

למה בעצם חשוב להבין את השוק? יש כמה פרמטרים: מעמד סוציואקונומי, מדינה וגיל הקהל. בכל אחד מהפרמטרים הללו כל מדינה מתנהלת מבחינת הכלכלה והשוק שלה. לכן, נוכל למצוא מדינות שבהן רוב השוק נמצא עם אייפון לעומת מדינות שהטלפונים הפופלריים יותר הם אייפונים.

זהו פקטור משמעותי ובהתאם נוכל להחליט אם אנחנו רוצים לפתח אפליקציה לאייפון או לאנדרואיד. 

מה ההבדל בין צורות הפיתוח השונות?

סביר להניח שאם החלטתם שאתם רוצים לפתח אפליקציה לעסק שלכם כבר ערכתם מחקר מקדים ואתם שמעתם על אפשרות פיתוח בנייטיב לעומת פיתוח בקרוס. 

במאמר הזה אנחנו רוצים לסקור ולהסביר לכם את ההבדלים בין אפליקציה בנייטיב לאייפון או לאנדרואיד לבין פיתוח בקרוס.

בגדול, פיתוח אפליקציות לאייפון או פיתוח אפליקציות לאנדרואיד בנייטיב נעשית על ידי פיתוח נפרד לכל פלטפורמה לעומת פיתוח בקרוס שמאפשר פיתוח בפעם אחת לשתי הפלטפורמות. 

אז בואו נרד לעובי הקורה ונבין, מה ההבדל בין פיתוח נייטיב לבין פיתוח קרוס?

1. זמן פיתוח – כאשר בוחרים לפתח בנייטיב צריך לקחת בחשבון שזמן הפיתוח הוא יותר ארוך. היות וצריך לפתח שתי אפליקציות נפרדות, אחת לגירסת האייפון ואחת לאנדרואיד.

לעומת זאת, כאשר בוחרים בפיתוח קרוס אז זמני הפיתוח מתקצרים כי אנחנו מפתחים פעם אחת לשתי הפלטפורמות. 

 2. עלות – כאשר אנחנו בוחרים לפתח בנייטיב העלות תהיה יותר גבוה כי אנחנו מפתחים בעצם שתי גירסאות נפרדות. בד"כ עלות פיתוח של קרוס תהיה כ-20% יותר זולה. 

 3. עדכון גרסאות – לא משנה אם מדובר על פיתוח אפליקציות לאייפון או בניית אפליקציה לאנדרואיד, ברגע שאנחנו מפתחים בנייטיב אנחנו מפתחים בעצם 2 פלטפורמות בנפרד. 

כידוע לכולנו גוגל ואפל דואגות להשתנות ולהשתדרג לעיתים, כאשר אנחנו מפתחים בנייטיב אנחנו יכולים לשלוט על עידכון הגירסה בנפרד ואחד לא תלוי בשני. כלומר, אם אפל החליטה לעשות שידרוג עליי לעשות עידכון גירסה רק לגירסת האפל שלי ואם עוד כמה חודשים גוגל תעשה שידרוג אעשה עידכון רק לאנדרואיד.

לעומת זאת, אם אנחנו מפתחים בקרוס ויש צורך לעשות התאמה גם אם זה רק לגירסה אחת, אנחנו נהיה חייבים לעדכן את הקוד לשניהם כל פעם. 

4. פי'צרים שיש לי באפליקציה – אם יש לי פי'צרים שהם מורכבים אז תמיד תמיד עדיף יהיה לפתח בנייטיב. אם מדובר באפליקציה מתחום המשחק או שיש צורך ב-SDK. 

5. קהילה – לנייטיב יש קהילה גדולה יותר מלקרוס. למה זה חשוב? כי כשנתקעים עם בעיה, יותר קל למצוא לה פתרון. מבחינת זמני פיתוח יש לזה משמעות אדירה. 

לסקירת היתרונות והחסרונות הנוספים ניתן להיכנס למאמר: 

https://www.zeolearn.com/magazine/native-vs-cross-platform-apps-youll-be-the-winner

 

תוכן עניינים