חשוב להבין שבניית אתר מושפעת ומורכבת ממספר אלמנטים. כמו כן, חשוב לזכור שמדובר בהשקעה לטווח ארוך שאם הבסיס שלה בנוי נכון היא תהיה מניבה לשנים ארוכות.
איך לבנות אתר מוצלח?
מכירים את זה שבכל פורום או פוסט בפייסבוק עולה השאלה "אז כמה יעלה לי לבנות אתר מכירות?"
חשוב להבין, שמחיר בניית אתר מורכבת ממספר אלמנטים וכמו שניתן למצוא בית ב500 אלף שקל או במיליון שקל כך גם בעולם האינטרנט. יש אתרי שעלותם הגיעה לכמה מיליונים טובים ויש בעלי עסקים שאפשר לבנות להם אתר מכירות אפילו ב-20,000 ש"ח. לכן, החלטנו לעשות סדר בבלאגן ולמנוע מכם את הטעויות הנפוצות לפני שבוחרים בית תוכנה לבניית אתרים.
בחירת סוג האתר שאנחנו רוצים לבנות: קורה לא פעם שבעלי עסקים מגיעים עם תקציב מסויים בראש ואז מגלים שהאתר שלהם יעלה בערך פי ארבע מכך ואז הם מתחילים לעשות משא ומתן ארוך ומייגע ולהתפשר ולשנמך לעצמם את איכות התוצאה מבלי באמת לדעת את ההשלכות האמיתיות של ההחלטה הזו. קודם כל, חשוב להבין את ההבדלים בין האתרים: יש הבדל בין מחיר לדף נחיתה/אתר תדמית/אתר מכירות/ אתר קטלוג/ בלוג וכדומה. לכן זכרו, קודם כל חשוב להבין איזה אתר אתם רוצים לבנות.
מהם סוגי האתרים ומה ההבדלים ביניהם?
1. אתר תדמית – אתר תדמית מטרתו לשמש כסוג של כרטיס ביקור לעסק. בדרך כלל יש בו כמה עמודי משנה בסייסים: עמוד הבית, עמוד אודות לבית העסק, יצירת קשר ועוד איזשהו עמוד תוכן נוסף וכמובן עמוד ייעודי שמשמש לאפשרות יצירת קשר.
לרוב אתר תדמית ינוע בסביבות הכמה אלפים בודדים והמטרה היא לייצר אתר שישדר שאנחנו עסק רציני ויאפשר לנו למשוך לקוחות פוטניאצלים לעסק.
לקבלת הערכת מחיר עבור אתר התדמית שלך
2. אתר מכירות – בניית אתר חנות וירטואלית שבה יש לנו כבר כוונה ברורה להפוך את המותג שלנו לחנות וירטואלית שתמכור מוצרים גם באינטרנט. בניית אתר מכירות מחייב בניית תשתית נכונה החל מבחירת השרתים, מערכות הסליקה והאבטחה.
כמו כן, בשביל לבנות אתר מכירות שבאמת ימכור אנחנו חייבים לעבור איפיון אסטרטגי מדוייק לנתח את קהל היעד שהולך לגלוש לחנות שלנו ובהתאם לדאוג שהאתר יעוצב ויבנה מנקודת המבט של הצרכן שהולך לגלוש אליו. בחלק מהמקרים אנחנו גם נוסיף פיצ'רים נוספים כמו אזור אישי, גיפט כארד, מערך בלוגים, מערך משלוחים מורכב וכדומה.
לרוב אתר מכירות ינוע בסביבות הכמה עשרות אלפים והמטרה שלו היא לייצר אתר שיניב לנו השקעה לטווח רחוק.
לקבלת הערכת מחיר עבור בניית אתר מכירות משלך
3. אתר קטלוג –המטרה באתר קטלוגי הוא להציג את המוצרים שקיימים ללא אפשרות סליקה דרך האתר. לדוגמה: אם אנחנו חברת אופנה שמוכרת לסיטונאיים נוכל להציג את כל קטלוג הבגדים שלנו, לאפשר ללקוחות שלנו להיכנס לבחור את מה שהם אהבו לבצע את ההזמנה ושאת התשלום נקבל באופן ידני.
4. אתר בלוג – ברוב המקרים, בלוג ישמש כחלק מאתר התדמית או המכירות שלנו אך עדיין יש אתרים שמשמשים כבלוג. כל אתרי החדשות לדוגמה ווינט גם נחשב אתר בלוג. מבחינת פיתוח ועיצוב, מדובר יחסית באתר די פשוט כי רוב העמודים בו הם פחות או יותר דומים.
בניית אתר מקצועי- איך זה משפיע על המחיר?
בניית אתר על ידי חברה מקצועית אומנם יכול לעלות בתחילת התהליך כמה עשרות אלפים אך לטווח הארוך מדובר בהשקעה מניבה. בעלי עסקים רבים לא מבינים את ההשלכה של בניית אתר בצורה לא מקצועית וממקדים את עיקר התקציב שלהם על קידום ושיווק. כמובן, שחלק מאסטרטגיית מכירה של עסק חייבת לכלול גם תקציב של קידום ושיווק יחד עם זאת, חשוב להבין שאתר עם חווית משתמש מסורבלת שלא מעוצב ולא משדר את האסטרטגיה של העסק לא משנה כמה גבוה הוא ימוקם בגוגל בפועל, הוא לא ימיר את המבקרים ללקוחות משלמים. גולש שמגיע לאתר, חייב להבין בצורה אינטואטיבית מה קורה בו, איפה אפשר למצוא כמה שיותר מהר את מה שהוא מחפש והכי חשוב שהאתר "ידבר" בשפה שהוא מתחבר אליה. לכן, לפני שמחליטים לבנות אתר חייבים לתכנן אותו מבחינה אסטרטגית מכירתית.
מערכת ניהול התוכן שעליה מבוסס האתר?
היום רוב האתרים מבוססים על איזשהי מערכת תוכן קיימת. ברוב המקרים, יותר משתלם להתבסס על מערכת תוכן קיימת. יחד עם זאת, חשוב לזכור שכל פיתוח עומד בפני עצמו ויש לבחון את הדברים לפני שמתחילים לבנות את האתר. חשוב רק לזכור שמעבר למחיר וזמן הפיתוח של האתר יש גם השפעה על המשך השיווק והקידום שלו ולכן צריך לבחון את ההשפעות של בחירת מערכת ניהול.
בחירת שרת ודומיין
1. דומיין – שם/ כתובת האתר. לדוגמה: www.npcoding.com
2. שרת – מקום האיחסון של האתר. כל אתר חייב להיות מאוחסן באיזשהו מקום. לפני כל פרוייקט פיתוח אנחנו משקפים ללקוחות שלנו את עלות האיחסון וממליצים להם להשאיר את האיחסון אצלנו. למה? כי זה כולל גם שירותי תמיכה ומעקב שלנו. לדוגמה: ברגע שלקוח משקיע משאבים רבים בקידום האתר שלנו והטראפיק עולה אנחנו עוקבים אחרי כל פעילות של האתר וככה יכולים לדעת אם יש צורך להגדיל לו את האחסון כדי שהאתר ימשיך לרוץ באותה המהירות ויגדל ביחד איתו.
שירותי תמיכה לאחר הלאה לאוויר
כחלק מתהליך הבנייה כל לקוח שלנו מקבל הדרכה מלאה וחוברת אישית לתפעול האתר שלו. ככה שבסיום התהליך הוא יודע איך להעלות מוצרים ולתפעל באופן עצמאי את האתר. יחד עם זאת, אנחנו תמיד ממליצים ללקוחות שלנו את שירותי התמיכה והשירות. בצורה הזו, יש לך מי שמלווה אותך לאורך כל הדרך גם בסיום התהליך. אם יש שאלות/הדרכות או שידרוגים הכל נכנס בתוך מעטפת שירותי התמיכה.
עלות שעתית לשידרוגים ופיתוחים נוספים
ברוב המקרים כשתקבלו הסכם לחתימה תקבלו איתו פירוט של עלות שעתית לתוספות. לדוגמה: אנחנו בכל הסכם מפרטים את האיפיון שסוכם עם הלקוח ברמת הזמנים, הדרכה על האתר ועלות העיצוב והפיתוח. כמו כן, אנחנו מוסיפים עלות שעתית מוזלת של 250 שקלים לשעה ככה שהלקוחות שלנו יודעים מראש שאם זה לא תומחר והם רוצים משהו נוסף כמה שווה שעת עבודה.
הכנה נכונה לקידום
גם אם החלטתם לא לקדם דרך החברה שבניתם את האתר. חשוב שהאתר יהיה מוכן מבחינת התשתית לקידום. שהוא יהיה בנוי היררכית בצורה שגוגל אוהב. עם אפשריות להוספת תגיות והגדרות נוספות שמותאמות לדרישות של גוגל.
כתיבה והכנסת התוכן
בידקו בכל הצעת מחיר מה מסוכם איתכם מבחינת התכנים והעלאה שלהם. יש הבדלים שונים בין חברות השונות ולכן חשוב שזה יהיה תואם את הציפייה שלכם. אנחנו לדוגמה: בכל הצעת מחיר מדגישים את כמות המוצרים שיעלו כדוגמה ובכל שיחת פולאופ מדגישים את הנושא הזה. חשוב שתדעו ותתאמו ציפיות מול מי שהולך לבנות לכם את האתר כדי שלא תצפו לקבל העלאה מלאה של התוכן והמוצרים ופתאום תופתעו כשזה לא מתקיים.
כמה דברים אחרונים לסיכום:
1. הצעת מחיר ברורה – וודאו שהצעת המחיר שאתם מקבלים ברורה לכם לאורך הדרך. אצלנו לדוגמה הפידבק העיקרי שאנחנו מקבלים מלקוחות פוטניאצליים בפגישות היכרות הוא שהם כלכך מרוצים מהצעת המחיר שהם קיבלו שהכל ברור להם וזה נותן לנו נחת כל פעם מחדש.
2. אל תתנו למחיר להיות הפקטור היחידי – מכירים את הקלישאה "הזול עולה ביוקר"- האתר שלכם הוא הפנים הוירטואליים של העסק שלכם, זו לא סתם קלישאה ואם אתם רוצים לשדר שאתם עסק רציני תתדאגו לסגור עם חברה שתבנה לכם אתר מקצועי ואם משהו הוא זול ואפילו מידי, יש לזה סיבה.
3. אל תתביישו ותשאלו שאלות – אם משהו לא ברור לכם בהצעת המחיר או בהסכם טרם יציאה לדרך. תשאלו את כל השאלות, תבהירו את הדברים לפני שאתם יוצאים לדרך. אל תתחילו את התהליך בצורה שבה אתם חשים תסכול.