1. ניסיון – מכירים את הפתגם "אין חכם כבעל ניסיון"?בעולם הפיתוח על פי כמה וכמה ניסיון הוא דבר קריטי ויחסוך לכם הרבה מאוד זמן. ככל שלבית התוכנה יש יותר ניסיון, הוא יידע להימנע משגיאות פיתוח שעלו בעבר. בנוסף, הצוות הטכני יידע לייעץ לכם איך כדאי לפתח את המוצר שלכם בצורה שתמיר יותר ותשיג את מטרתכם. לחלקם אפילו יש ניסיון בשיווק המוצרים ואיך לחדור לשוק בתחילת הדרך.
2. חווית משתמש – בעולם של היום, רוב האפליקציות לא עולות למשתמש כסף או במקרים בודדים כמה שקלים בודדים. לכן, בשביל להעלות את השווי של המוצר שלכם, יש צורך לדעת איך למשוך משתמשים פעילים שישתמשו במוצר שלכם ויפיקו ממנו תועלת. בשביל לייצר אפליקציות שאנשים יאהבו להשתמש בהן, חשוב מאוד לוודא שבית התוכנה שלכם שם דגש על חווית המשתמש ומעודכן בפופולריות הנראות שרלוונטית לשוק שאליו תרצו לחדור.
3. מותאם לטכנולוגיה שאתם צריכים – לפעמים שפת הפיתוח לאייפון שונה מאנדרואיד. המשמעות היא שצריך לדעת לפתח בשפות שונות. בנוסף, אופן העלאה לחנויות מתבצעת בצורה שונה. לכן, וודאו שבית התוכנה שאתם בוחרים בעל ניסיון בעניין זה. העלאה לחנות זה משהו קריטי מאוד- לא הייתם רוצים להיתקע עם אפליקציה שגוגל או אפל סירבו לאשר.
4. תיאום ציפיות – תיאום ציפיות ברור ומסודר חוסך הרבה בעיות בין הצדדים. כאן נכנס החשיבות של ביצוע איפיון נכון ומעמיק לפרטי פרטים (רצוי אפילו להתחיל את התהליך הזה עם בית התוכנה מראש). בנוסף, אל תתביישו ותשתפו את מנהל הפרוייקטים שלכם (איש הקשר שלכם בבית התוכנה) בציפיות שלכם מבית התוכנה ומהפרוייקט.
5. תהליך עבודה מסודר – חשוב שתבינו את תהליך העבודה מול בית התוכנה שבחרתם. החל מהעלויות הכלליות, אופן התשלום, לוחות הזמנים, עלויות נוספות ותיקוני באגים במידת הצורך.
זיכרו תמיד בשביל לייצר אפליקציות שאנשים אוהבים להשתמש בהן, צריך לשים לב לפרטים הקטנים. פיתוח אפליקציה זה תהליך שלוקח זמן ולא מעט כסף. לכן, חשוב שתהיו מעורבים בתהליך, שתרגישו שאתם בידיים טובות ושהדברים מתנהלים כמו שאתם מצפים.