בתקופת הקורונה ניתן לראות שהרבה עסקים התחילו לצמוח ולהעביר את עצמם לעולם האיקומרס. עולם המסעדות בפרט התחיל לעלות והרבה בעלי מסעדות שהיו סגורים הבינו שזה הזמן להקים לעצמם חנות אינטרנטית. חלק החליטו לעבור לעבוד עם וולט וחלק החליטו שזה הזמן להקים תשתית אונליין עצמאית.

איזה סוגי אתרים אפשר לבנות למסעדה?

כיום יותר ויותר בתי עסק: מסעדות או בתי קפה הבנו שכדאי לבנות אתר שיעלה שייצג אותם גם בזירה הדיגיטלית. בניית אתרים למסעדות יכולה להיעשות בשלוש דרכים, להלן:

  • אתר תדמית – ניתן לבנות אתר תדמית שיסביר איזה אוכל יש במסעדה, יציג את התפריט ויאפשר לנו לקבוע מקום למסעדה. מומלץ לבצע סינכרון בין היומן הפנוי של המסעדה לבין האתר. זאת אומרת שאם כבר הצגתם באתר את התפריט שלכם, חיממתם את הגולש על המסעדה כדאי ורצוי לאפשר לו להזמין ישירות מקום למסעדה.
  •  אתר קטלוג – ניתן לבנות אתר קטלוגי שיציג את ה"מוצרים" המאכלים השונים שיש לנו במסעדה להציע ואז לאפשר למשתמשים לעשות הזמנה. החיסרון באתר קטלוג זה שהוא ללא סליקה. סוג אתר כזה יכול יותר להתאים אם אתם רוצים לפנות לחברות שקונות מכם בסיטואני או על בסיס קבוע נגיד חברות הייטק או משרדים גדולים שרק מבצעות את ההזמנה ואת המחירים אתם סוגרים איתם מאחורי הקלעים.
  • אתר חנות ומשלוחים – ניתן לבנות אתר חנות למסעדה. החנות תציג בעצם את התפריט של המסעדה בצורה מסודרת דרך מנות שונות נניח: ראשונות, עיקריות, קינוחים,שתיה וכדומה. ואז בכל אזור לבחור את המנה הנבחרת. לאחר שהלקוח ייבחר את המנה נאפשר לו כמובן לבחור משלוח. מומלץ, עוד בשלב ההתחלתי שהגולש נכנס לאתר לאפשר לו להכניס את הכתובת למשלוח ולהקפיץ לו הודעה אם אנחנו מבצעים משלוחים לאזור המבוקש או לא.

בניית אתר למסעדה – דגשים חשובים:

בעת בניית אתר למסעדה, ישנם כמה דגשים שחשוב לשים אליהם לב:

  • איפיון מדוייק – כמו בכל אתר חשוב לדאוג לייצר איפיון קהל מדוייק ואיפיון לאתר בצורה מדוייקת. חשוב לדאוג שהכל מצויין באיפיון בין אם מדובר במתחרים וכמובן חווית המשתמש המתאימה לסוג המסעדה שלנו. יש הבדל בין מסעדה שמוכרת אוכל מהיר כמו שניצל או פלאפל לבין מסעדה שמוכרת אוכל גורמה.
  • ויזואליות – בבניית אתר למסעדה אנחנו חייבים לדאוג שהאתר יהיה ויזואלית נעים ומגרה. צריך לדאוג גם שהמנות שמוצגות באתר יהיו מגרות ויגרמו לגולשים לרצות לרכוש אותם. מעבר לכך, כל ויזואליות האתר מהרגע שנכנסים צריכה להיות נעימה ומגרה. אנשים קונים קודם כל עם העיניים ובתחום האוכל זה אחד הדברים החשובים ביותר.
  • חווית קנייה – חשוב לדאוג שהאתר ישדר את האווירה של המסעדה. אם לקוחות רגילים להגיע אליכם למסעדה ולקבל איזושהי חווית קנייה מסויימת חשוב לדאוג שזה יעבור גם בתוך האתר. משתמשים צריכים להרגיש "וואי כיף לי פה" ולרצות להמשיך להזמין מכם.

רוצים לדעת כמה יעלה לבנות אתר למסעדה שלכם? התקשרו כעת – 077-5003028

תוכן עניינים